Gastro

Gránátalmás, tonkababos espressotonic – az új kávés szerelem

2017. 06. 18.

main

Gastro

Gránátalmás, tonkababos espressotonic – az új kávés szerelem

2017. 06. 18.

Sokat kávézom. Teszem ezt télen, tavasszal, nyáron és ősszel egyaránt. A nyár viszont egészen új lehetőségeket nyit, mivel ekkor inkább vágyom egy jeges frissítőre, mint egy csésze forró kávéra. A Nespresso® évente többször mutat be limitált kiadású kávékat. Most nyáron a LEGGERO ON ICE és az INTENSO ON ICE kapszulákkal kényeztetik el a rajongókat.

Az a megtiszteltetés ért, hogy elsők között próbálhattam ki ezeket az új, limitált kiadású kapszulákat, melyek közül az INTENSO ON ICE kávét használtam fel. És ha már kipróbáltam, akkor egyből alkottam is vele egy frissítő-pezsdítő-hűsítő receptet. Férfias, fanyar, roppanós és igazán különleges. Olyan ízeket jelenítettem meg a koktélban, amik illatukban, megjelenésükben is tökéletesen harmonizálnak, de nem feltétlenül egyértelmű a használatuk egy kávés ital elkészítésekor. Felkeltettem az érdeklődéseteket? Akkor figyeljétek a receptet és készítsétek el ti is, amint lehetőségetek lesz rá! 🙂 Ebben nyújthat segítséget az alábbi recept.

Segíthetsz te is nekem! Szavazz a receptemre a Nespresso Facebook oldalán (itt!), hogy ez a jegeskávé legyen az idei nyár slágere!:) Ha szavaztok, a soha véget nem érő hálám mellett a szervezők által igen sok vagány dolgot nyerhettek.

@leskotamas

Gránátalmás, tonkababos espressotonic

A pörkölt, gabonás és kakaós ízjegyekkel rendelkező intenso on ice mellé kiválóan passzol a kissé fanyar, édes gránátalma, ami az íze mellett a roppanósságával is kerekebbé teszi ezt a kávés frissítőt. A hosszan lecsengő aromákat, testes és intenzív ízeket selymesebbé és lágyabbá teszi a tonkabab, mely Ízeiben, illatában a vaníliát, a k@leskotamaseserű mandulát, a fahéjat és a szegfűszeget hordozza. Egy csepp gyömbérrel pedig egyenesen tökéletessé válik italunk.

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso INTENSO ON ICE kávékapszula (40 ml)
  • gránátalma szirup
  • friss gránátalma
  • tonkabab
  • 1 dl tonic
  • gyömbér

Eszközök:

  • nagy Pure receptes pohár (350 ml)

Elkészítés:

A pohár aljára 2 cl gránátalma szirupot öntök. Erre kerül 1 dl jéghideg tonic. Amíg a tonic intenzíven pezseg, cseppentsünk rá egy keveset a gyömbér kifacsart levéből. Egy másik pohárba 3 szem jégre főzzük rá az Intenso on Ice kávét, és tegyük félre pár percre hűlni. A tonicra öntsük rá a lehűtött Intenso on Ice kávét, és óvatosan tegyünk bele kb 6-8 db összezúzott jégkockát. A tetejét szórjuk meg reszelt tonkababbal és pár szem gránátalma maggal.

Az elkészítést videón is megnézhetitek itt.

Hozzászólások

hozzászólás