Gastro

Nyári quiche

2016. 05. 26.

main

Gastro

Nyári quiche

2016. 05. 26.

Előkészítési idő: 20 perc

Teljes elkészítési idő: 50 perc

HOZZÁVALÓK 4 FŐRE

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kacsazsír
  • csipet só

A töltelékhez

  • 1 db brokkoli
  • 1 db nagyobb cukkini
  • 1 póréhagyma
  • 250 g koktélparadicsom
  • 3 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • szerecsendió
  • parmezán
  • bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet átszitáljuk, majd a hideg vajjal és a kacsazsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, majd enyhén sózzuk. Ha az állagát nem tartjuk megfelelőnek, azt további liszt vagy zsiradék hozzáadásával tökéletesíthetjük. Az elkészült, kissé lágy tésztát kb. fél órára a hűtőbe tesszük pihenni, míg elkészítjük a tölteléket.

A fejekre szedett brokkolit enyhén sós vízben, rövid idő alatt félkészre főzzük. Kevés olajon megpirítjuk a póréhagymát és a cukkinit. A tésztát a hűtőből kivéve, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy kivajazott tortaformába fektetjük úgy, hogy a forma alját és oldalát is befedje. A tésztaformán túllógó széleit levágjuk. A tésztára halmozzuk a pirított póréhagymát és cukkinit, a félkész brokkolit, a félbevágott paradicsomokat. Kikeverjük a 3 db tojást, a 3 dl tejszínt, ízesítjük egy csipet sóval, szerecsendióval, és belereszelünk egy marék parmezánt. A homogén masszát a zöldséges tésztára öntjük, majd óvatosan összekeverjük a zöldségekkel.

A quiche-t a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész quiche tetejére bazsalikomleveleket teszünk.

Hozzászólások

hozzászólás