main

Gastro

Paradicsomos húsgolyók zellerrel, chia maggal

2016. 05. 30. — by sassdani

HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db tojás
  • 1 db zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál chia mag
  • 1 evőkanál zabliszt
  • 1 teáskanál mustár
  • gyömbér
  • szerecsendió
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

Lereszelem a zellert, amit összekeverek a darált sertéshússal, az apróra vágott zöldpaprikával, vöröshagymával, tojással, mustárral és a chia maggal. Sózom, borsozom. Az összekevert húsos masszából kb. szilva nagyságú gombócokat, amit kivajazott vagy kiolajozott edényben kb. 20 percig sütök. A paradicsomlevet összekeverem a zabliszttel, 2 dl vízzel, majd enyhén sózom, borsozom és friss gyömbérrel ízesítem. Ha a húsgolyók már 20 percet sültek, akkor ráborítom a paradicsomos mártást és további 20 percig párolom.

Hozzászólások

hozzászólás