HOZZÁVALÓK
- 40 dkg darált sertéshús
- 2 dl paradicsomlé
- 1 db zöldpaprika
- 1 db tojás
- 1 db zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál chia mag
- 1 evőkanál zabliszt
- 1 teáskanál mustár
- gyömbér
- szerecsendió
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Lereszelem a zellert, amit összekeverek a darált sertéshússal, az apróra vágott zöldpaprikával, vöröshagymával, tojással, mustárral és a chia maggal. Sózom, borsozom. Az összekevert húsos masszából kb. szilva nagyságú gombócokat, amit kivajazott vagy kiolajozott edényben kb. 20 percig sütök. A paradicsomlevet összekeverem a zabliszttel, 2 dl vízzel, majd enyhén sózom, borsozom és friss gyömbérrel ízesítem. Ha a húsgolyók már 20 percet sültek, akkor ráborítom a paradicsomos mártást és további 20 percig párolom.