Gastro

Paradicsomos sült leves epres bazsalikommal

2017. 07. 13.

main

Gastro

Paradicsomos sült leves epres bazsalikommal

2017. 07. 13.

Sült leves, most csak pirosan.

Összedobok egy vacsit… de mit?

Minden este felmerül a kérdés, hogy mit lehetne gyorsan, egyszerűen összedobni ami nem szendvics, vagy valami rendelős megoldás. Erre sokszor az a válasz, hogy semmit és inkább rendelünk de aztán vannak azok a napok amikor meggyőzöm magam, hogy egy pici erőfeszítéssel meg mondjuk 20 perc munkával olyan finom és egészséges vacsit lehet öszedobni, hogy csak na! Az egyik kedvencem az általam csak ‘sült leves’ként emlegetett zöldségleves. Igazi vitaminbomba, 3-4féle zöldséggel, egy pici sült ízzel és mindenféle kiegészítővel. Azt szeretem benne, hogy egyszerű, kevés rendetlenséggel jár és az alapon felül millió féle képpen variálható. Az alapját a paradicsom, a paprika és a hagyma elegye adja, de innentől turmixolás után végtelen a levest kiegészítendő elemek listája. Próbáltam már parmezánforgáccsal, mozzarellával, természetesen bazsalikommal is de képzeljétek most utoljára eper-bazsalikom kombinációval és finom!  Kb. 1 tányérnyitól tele vagy, 2-től szétpukkadsz és a többi mehet holnapig a hűtőbe, mert iszonyatosan finom újramelegítve is!

Hozzávalók:

  • 6-8 db paradicsom
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • olívaolaj
  • eper
  • bazsalikom
  • füstölt chili

Elkészítés:

Vágd ki a paradicsom csumáját és vágj kis keresztet a tetejére, ami azért lesz fontos, hogy sütés után könnyedén le tudd majd húzni a héját. Dobd rá egy tepsire az előkészített paradicsomot, a kimagozott, felnégyelt paprikát és a felnégyelt meghámozott hagymát. Locsold meg egy kevés olívaolajjal és 200 fokon kb 15-20 perc alatt süsd meg. Ezt követően hámozd meg a paradicsomot, majd turmixolj le homogén állagúra mindent, egy kevés chili, víz és só hozzáadásával. Ízlésnek megfelelően higítsd, majd fogyasztás előtt kockázz bele egy kevés epret és szórd meg bazsalikommal.

Ezt és további receptjeimet megtaláljátok a cosmopolitan.hu-n.

Hozzászólások

hozzászólás