main

Gastro

Pirított, tépett csülök, zöldtormás burgonyapürével

2016. 03. 25.

Hozzávalók
  • 1 db közepes méretű füstölt csülök
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 kávéskanál szemes bors
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • póréhagyma
  • római kömény
  • vaj

A burgonyapüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • 1,5 dl meleg tej
  • 30 dkg vaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag vízitorma
Elkészítés

A csülköt megmossuk, majd annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi, az egész hagymával és a fűszerekkel együtt kis lángon megfőzzük. A főzési idő a csülök súlyának kb. másfélszerese (2 kg-os csülöknél 3 óra). Akkor puha már a hús, ha a csont könnyedén leválik. A főzés során elpárolgó vizet pótoljuk. Az elkészült csülköt nagyobb darabokra tépkedjük, majd kevés vajon, kakukkfűvel egy kevés római köményen, póréhagymával és borssal lepirítjuk. Sót itt már ne használjunk, hiszen a csülök maga is sós.

A burgonyát megfőzzük, majd kb. 30 dkg vaj, tej, tejföl és só hozzáadásával krémes állagú pürét készítünk, amibe az apróra vágott vízitormát belekeverjük. Tálaláskor szórjunk a burgonyapürére friss petrezselymet.

További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!

Hozzászólások

hozzászólás