Előkészítési idő: 10 perc
Teljes elkészítési idő: 30 perc
HOZZÁVALÓK
- 500 g csirkemáj
- 500 ml tej
- 100 ml vörösbor
- 50 ml konyak
- 2-3 fej salotta hagyma
- kakukkfű
- 5 db tojás
- Só, bors
- 250 g vaj
- Kb. 100 g tisztított, sótlan pisztácia
ELKÉSZÍTÉS
Előzetesen tejben áztatjuk a csirkemájat, majd jól lecsöpögtetjük.
1 dl vörösbort és az 50 ml konyakot felforraljuk, hogy az alkoholtartalma eltávozzon. Az apróra vágott hagymát hozzáadjuk, majd beleszórjuk a kakukkfüvet. 1-2 perc után levesszük a tűzről és hozzáadjuk a nyers csirkemájat. Ezt még így, nyers állapotában összeturmixoljuk, hozzáadjuk az 5 db tojást, sót, borsot, majd belekeverünk olvasztott vajat. Ezt a krémes masszát átszűrjük, hogy homogén állagot kapjunk. A pisztáciát összezúzzuk és egy zsírpapírral kibélelt forma aljában szépen eloszlatjuk. A masszát formába öntjük úgy, hogy a forma alját zsírpapírral béleljük ki, majd lefedjük. Vízgőzben, 130 fokon, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha van maghőmérőnk, akkor azt is használhatjuk. Ha a máj közepe 65 fokos, akkor tökéletes.