HOZZÁVALÓK
- 2 kg kelbimbó
- 500 g darált sertés lapocka
- őrölt pirospaprika
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl napraforgó olaj
- babérlevél
- majoranna
- őrölt kömény
- fahéj
- oregánó
- vaj
- 200 g bulgur
- 5 dl tejszín
- liszt
- 15 dkg reszelt cheddar sajt
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS
Egy kevés olajon lepirítom a bulgurt, majd a mennyiségéhez képest dupla annyi vízzel öntöm fel, ízesítem sóval és egy kevés borssal. Ha a bulgur már majdnem puha, akkor leveszem a tűzről.
Kevés hagymát és fokhagymát pirítok, majd a darált sertéshúst puhára párolom, miközben ízesítem a sóval, borssal, majorannával, oregánóval és a köménnyel. Ha már a hús megpuhult, akkor teszek hozzá egy kevés pirospaprikát.
A kelbimbókat félbevágom és enyhén sós, forrásban lévő vízben kb 5 percig forrázom.
Egy hőálló tálat kivajazok, majd a kelbimbó egy részéből egy réteget képezek. Erre halmozom az előzetesen már összekevert bulguros darálthúst. A tetejére a kelbimbókat teszem, majd leöntöm az összeforralt tejszínes, cheddar sajtos mártással.
200 fokon 30 percig készre sütöm.