main

Gastro

RAKOTT KELBIMBÓ

2017. 02. 26.

HOZZÁVALÓK

  • 2 kg kelbimbó
  • 500 g darált sertés lapocka
  • őrölt pirospaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • babérlevél
  • majoranna
  • őrölt kömény
  • fahéj
  • oregánó
  • vaj
  • 200 g bulgur
  • 5 dl tejszín
  • liszt
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

Egy kevés olajon lepirítom a bulgurt, majd a mennyiségéhez képest dupla annyi vízzel öntöm fel, ízesítem sóval és egy kevés borssal. Ha a bulgur már majdnem puha, akkor leveszem a tűzről.

Kevés hagymát és fokhagymát pirítok, majd a darált sertéshúst puhára párolom, miközben ízesítem a sóval, borssal, majorannával, oregánóval és a köménnyel. Ha már a hús megpuhult, akkor teszek hozzá egy kevés pirospaprikát.

A kelbimbókat félbevágom és enyhén sós, forrásban lévő vízben kb 5 percig forrázom.

Egy hőálló tálat kivajazok, majd a kelbimbó egy részéből egy réteget képezek. Erre halmozom az előzetesen már összekevert bulguros darálthúst. A tetejére a kelbimbókat teszem, majd leöntöm az összeforralt tejszínes, cheddar sajtos mártással.

200 fokon 30 percig készre sütöm.

Hozzászólások

hozzászólás