Gastro

Rosé kacsamell gyömbéres zöldségpürével

2016. 05. 25.

main

Gastro

Rosé kacsamell gyömbéres zöldségpürével

2016. 05. 25.

Előkészítési idő: 20 perc

HOZZÁVALÓK

  • 3 db kacsamell
  • 2 db sárgarépa
  • 4-5 db bébirépa + kakukkfű
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karfiol
  • gyömbér
  • 2 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • currypor
  • ½ zeller
  • vaj
  • tejszín
  • kesudió, pisztácia, chili
  • nagyszemű só, bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A hagymát kevés olajon pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karfiol, gyömbér, fokhagyma), amit kevés vízzel és curryvel puhára párolunk szintén. A kacsamellet lehártyázzuk, formázzuk és félretesszük pihenni, hogy szobahőmérsékletű legyen. A megpárolódott zöldségeket egy kis só hozzáadásával 10-12 percre a termóba tesszük, így érve el a kívánt pürés, selymes állagot. A kesudiót, pisztáciát, szárított chilit, sót mozsárban durván összetörjük. A zöldségek elkészítése után forró serpenyőben kérgesítjük a kacsamellet (oldalanként 2-4 percig), majd előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük.

2. A kész kacsamellről eltávolítjuk a bőrét, majd a chilis magokkal fedjük le a felszabadult felületet. A bébirépát kevés olajon, magas hőfokon karamellizáljuk egy kevés kakukkfűvel.

Hozzászólások

hozzászólás