Előkészítési idő: 20 perc
HOZZÁVALÓK
- 3 db kacsamell
- 2 db sárgarépa
- 4-5 db bébirépa + kakukkfű
- 1 db fehérrépa
- 1 db karfiol
- gyömbér
- 2 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- currypor
- ½ zeller
- vaj
- tejszín
- kesudió, pisztácia, chili
- nagyszemű só, bors
ELKÉSZÍTÉS
1. A hagymát kevés olajon pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karfiol, gyömbér, fokhagyma), amit kevés vízzel és curryvel puhára párolunk szintén. A kacsamellet lehártyázzuk, formázzuk és félretesszük pihenni, hogy szobahőmérsékletű legyen. A megpárolódott zöldségeket egy kis só hozzáadásával 10-12 percre a termóba tesszük, így érve el a kívánt pürés, selymes állagot. A kesudiót, pisztáciát, szárított chilit, sót mozsárban durván összetörjük. A zöldségek elkészítése után forró serpenyőben kérgesítjük a kacsamellet (oldalanként 2-4 percig), majd előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük.
2. A kész kacsamellről eltávolítjuk a bőrét, majd a chilis magokkal fedjük le a felszabadult felületet. A bébirépát kevés olajon, magas hőfokon karamellizáljuk egy kevés kakukkfűvel.