Gastro

Sárgarépás, tojásos quinoa csirkeroláddal

2016. 05. 26.

main

Gastro

Sárgarépás, tojásos quinoa csirkeroláddal

2016. 05. 26.

Előkészítési idő: 15 perc

Teljes elkészítési idő: 45 perc

HOZZÁVALÓK

  • quinoa
  • sárgarépa
  • lime
  • só bors
  • 4 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kg csirkecomb filé
  • pirospaprika
  • római kömény

ELKÉSZÍTÉS

A filézett csirkecombot kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a pirospaprikával, római köménnyel, sózzuk, borsozzuk. Ha ezt jól összekevertük, akkor hozzáadjuk az 1 db tojás fehérjéjét. Ezt is összekeverve, folpakkba helyezzük, majd hengert formázok belőle és elkötöm a végeket. Ezt becsomagolom alufóliába is, majd kb. 25 perc alatt sütőben kigőzöljük (egy külön edénybe tegyünk bele vizet). Ha megpuhult forró edényben, egy kevés vajon kérgesítjük, majd ízlés szerinti szeletekre vágjuk.

A felkarikázott répát sós, borsos, a lime-mal ízesített vízben félkeményre főzzük. A répát leszűrjük, de a főzőlevet felfogjuk. A forró vízben jó alaposan lemosott quinoát kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük a répa főzőlevével és készre főzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát és ízlés szerint tovább fűszerezzük.

Hozzászólások

hozzászólás