Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 45 perc
HOZZÁVALÓK
- quinoa
- sárgarépa
- lime
- só bors
- 4 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kg csirkecomb filé
- pirospaprika
- római kömény
ELKÉSZÍTÉS
A filézett csirkecombot kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a pirospaprikával, római köménnyel, sózzuk, borsozzuk. Ha ezt jól összekevertük, akkor hozzáadjuk az 1 db tojás fehérjéjét. Ezt is összekeverve, folpakkba helyezzük, majd hengert formázok belőle és elkötöm a végeket. Ezt becsomagolom alufóliába is, majd kb. 25 perc alatt sütőben kigőzöljük (egy külön edénybe tegyünk bele vizet). Ha megpuhult forró edényben, egy kevés vajon kérgesítjük, majd ízlés szerinti szeletekre vágjuk.
A felkarikázott répát sós, borsos, a lime-mal ízesített vízben félkeményre főzzük. A répát leszűrjük, de a főzőlevet felfogjuk. A forró vízben jó alaposan lemosott quinoát kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük a répa főzőlevével és készre főzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát és ízlés szerint tovább fűszerezzük.