main

Gastro

Savanyú korhelyleves szilvával

2016. 05. 30. — by sassdani

HOZZÁVALÓK (4 FŐRE)

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 0,5 kg füstölt csülök
  • 50 dkg szilva
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • Majoránna
  • babérlevél
  • tejföl
  • 1 evőkanál liszt

ELKÉSZÍTÉS

A káposztát átöblítjük, kinyomkodjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A kolbászt hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a bőrét, és a húsát felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

Kevés olajon vagy egyéb zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a karikákra vágott kolbászt is. Teszünk bele 1 evőkanál pirospaprikát, majd ráteszem a savanyú káposztát és a feldarabolt füstölt csülköt. Ezt követően annyi vízzel öntöm fel, hogy az ellepje. Sózom, borsozom, majoránnát teszek bele és hozzáadok 4-5 babérlevelet. Miután felforrt, hozzáadom a darabolt szilvát és fedő alatt mindent puhára főzök kb. 30 perc alatt.

Ha elkészült, tejfölös lisztes habarással fejezem be az ételt.

Hozzászólások

hozzászólás