HOZZÁVALÓK (4 FŐRE)
- 30 dkg savanyú káposzta
- 0,5 kg füstölt csülök
- 50 dkg szilva
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- Majoránna
- babérlevél
- tejföl
- 1 evőkanál liszt
ELKÉSZÍTÉS
A káposztát átöblítjük, kinyomkodjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A kolbászt hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a bőrét, és a húsát felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Kevés olajon vagy egyéb zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a karikákra vágott kolbászt is. Teszünk bele 1 evőkanál pirospaprikát, majd ráteszem a savanyú káposztát és a feldarabolt füstölt csülköt. Ezt követően annyi vízzel öntöm fel, hogy az ellepje. Sózom, borsozom, majoránnát teszek bele és hozzáadok 4-5 babérlevelet. Miután felforrt, hozzáadom a darabolt szilvát és fedő alatt mindent puhára főzök kb. 30 perc alatt.
Ha elkészült, tejfölös lisztes habarással fejezem be az ételt.