Hozzávalók
- 5 db cékla
- fokhagyma
- rukkola
- koriander
- só, bors, cukor
- olívaolaj
- citromlé
- fenyőmag
- balzsamecet
- 5 dkg tejszín
- 10 dkg tejföl
Elkészítés
Az alaposan megmosott céklákat sóval, fokhagymával alufóliába csomagoljuk és puhára sütjük 180 fokos sütőben. A céklát folyamatosan ellenőrizzük egy kés hegyével, hogy feszes tartása maradjon.
Az elkészült céklákat meghámozzuk, majd darabokra vágjuk, majd egy kevés balzsamecettel, citromlével, sóval és cukorral marináljuk.
A tejfölt és tejszínt kikeverjük az apróra vágott korianderrel és az átnyomott fokhagymával. A szószt a tányérba helyezzük, rátesszük a céklát és rukkolával, a szárazon lepirított fenyőmaggal tesszük teljessé. A tejfölhöz igény esetén keverhetünk még egy kis kecskesajtot is.
További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!