Gastro

Sóban sült céklasaláta fokhagymás tejföllel, korianderrel

2016. 03. 26. — by sassdani

main

Gastro

Sóban sült céklasaláta fokhagymás tejföllel, korianderrel

2016. 03. 26. — by sassdani

Hozzávalók
  • 5 db cékla
  • fokhagyma
  • rukkola
  • koriander
  • só, bors, cukor
  • olívaolaj
  • citromlé
  • fenyőmag
  • balzsamecet
  • 5 dkg tejszín
  • 10 dkg tejföl
Elkészítés

Az alaposan megmosott céklákat sóval, fokhagymával alufóliába csomagoljuk és puhára sütjük 180 fokos sütőben. A céklát folyamatosan ellenőrizzük egy kés hegyével, hogy feszes tartása maradjon.

Az elkészült céklákat meghámozzuk, majd darabokra vágjuk, majd egy kevés balzsamecettel, citromlével, sóval és cukorral marináljuk.

A tejfölt és tejszínt kikeverjük az apróra vágott korianderrel és az átnyomott fokhagymával. A szószt a tányérba helyezzük, rátesszük a céklát és rukkolával, a szárazon lepirított fenyőmaggal tesszük teljessé. A tejfölhöz igény esetén keverhetünk még egy kis kecskesajtot is.

További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!

Hozzászólások

hozzászólás