Hozzávalók
- 1 db füstölt nyers sonka, vagy főtt
- fokhagyma
- vöröshagyma
- babérlevél
- szemes bors
- pecorino vagy parmezán sajt
- petrezselyem
Tésztához:
- 400 g finomliszt
- 4 db nagy tojás
- 1 csipet só
Elkészítés
A megmosott sonkát lassú tűzön, fokhagymával, vöröshagymával, babérlevéllel és szemes borssal puhára főzzük, majd kicsit hagyjuk hűlni.
A lisztet átszitáljuk, majd a sóval, tojásokkal és egy minimális vízzel feszes szerkezetű, nem ragadós tésztát gyúrunk. (Ha elégedetlenek vagyunk az állaggal, egy nagyon kevés olajat is használhatunk.) Frissentartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.
A töltelékhez lepirítunk 1 db apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott (vagy darált) megfőtt sonkát, a reszelt sajtot és a felaprított petrezselymet.
A tésztát a 30 perces pihentetést követően 2 egyenlő részre osztjuk. Mindkét adagot enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A tölteléket egyenlő távolságra egymástól ráhalmozzuk kis kupacokban az egyik tésztalapra, majd a másik kinyújtott tésztát ráborítjuk. A töltelék körül az ujjunkkal lenyomkodjuk, majd egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és jól összenyomkodjuk a széleket.
Forrásban lévő vízbe (a legjobb, ha a fele a hús főzőleve) tesszük, majd kb. 4 percig főzzük a raviolikat.
Turmixba helyezzük a petrezselymet, a vizitormát és felöntjük 1,5 dl olívaolajjal. Jól összemixeljük, majd átszűrjük. A kész raviolikat átforgatjuk az így elkészült olajjal, majd akár még pluszban le is piríthatjuk az egészet egyben!
További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!