Gastro

A nyári saláták udvarhölgye. Epres spárgasaláta tonhallal

2018. 05. 24. — by sassdani

main

Gastro

A nyári saláták udvarhölgye. Epres spárgasaláta tonhallal

2018. 05. 24. — by sassdani

Soha nem elégszem meg a középszerűséggel. Ha saláta, legyen az is hiperfullos. Egész nap rohanok jobbra-balra. Nekem nem mindegy, hogy a vacsora egy muszàjból elkészített élelem, vagy egy megkreált étel. Nem egyszerűen csak enni akarok. Szeretnék kiélvezni minden falatot, mert megérdemlem. Ahogy te is. Tegnap este arra vágytam, hogy valami könnyű, mégis felháborítóan teljes és friss vacsorát készítsek magamnak.

Most minden ebben a salàtában van ami izgat és vágyom rá. A zsenge spenót, a roppanós spàrga, a friss eper, a fanyar gránátalma, a krémes avokádó, a karakteres Hamé tonhal és egy vinaigrette. Annyira tökéletes, hogy szinte fáj, hogy ezt csak salàtának nevezhetem.Nem nevezném ezt a receptet talán még receptnek sem, mert igazából annyira nincsenek határok és szabályok. Bárki bármit rá és bele tehet. Mégis összeszedtem nektek, hogy amit a képen láttok, az miként nyerte el jelenlegi formáját és mitől let ez annyira szerethető számomra.

epres spárgasaláta Hamé tonhallal

Epres spárgasaláta tonhallal és kesudióval

Hozzávalók:

  • Hamé tonhal
  • friss spenótlevél
  • zöldspárga
  • friss eper
  • gránátalma
  • avokádó
  • olívaolaj
  • citrom
  • mustár
  • borecet
  • bors
  • chili pehely

Jó alaposan mosd meg a piacról (jó, máshonnan is vehetsz) beszerzett bébispenótot és halmozd a kedvenc tányérodba. Jó alaposan mosd meg a spárgát, majd enyhén sós vízben 2 percig főzd, utána tedd jeges vagy hideg vízbe. Erre azért van szükség, hogy a zöldség megőrizze színét, frissességét. Ezt az eljárást blansírozásnak nevezi a gasztroszakma. Ha ezzel is megvagy, vágd fel tetszés szerint és mehet is a spenótra. Dobáld rá a friss epret, a gránátalma magokat, az avokádót és egy jó nagy adag Hamé tonhalat. Itt minden az ízlésre van bízva. De ha már ezen sorokat olvasod, neked az van. Elég jó!:) Ha összeállt a saláta, készíts egy könnyű vinaigrettete. Keverj össze fél dl borecetet 1 evőkanál mustárral, sóval és őrölt borssal. Ha szereted, mehet bele egy kis citromlé is. Én tettem. Vékonyan csurgassuk bele az olajat addig a pontig, amíg sűrű, krémes állagú emulziót kapunk. Mehet ez is a salátára egy kis pirított kesudióval és chili pehellyel karöltve.

Hozzászólások

hozzászólás