Most minden ebben a salàtában van ami izgat és vágyom rá. A zsenge spenót, a roppanós spàrga, a friss eper, a fanyar gránátalma, a krémes avokádó, a karakteres Hamé tonhal és egy vinaigrette. Annyira tökéletes, hogy szinte fáj, hogy ezt csak salàtának nevezhetem.Nem nevezném ezt a receptet talán még receptnek sem, mert igazából annyira nincsenek határok és szabályok. Bárki bármit rá és bele tehet. Mégis összeszedtem nektek, hogy amit a képen láttok, az miként nyerte el jelenlegi formáját és mitől let ez annyira szerethető számomra.

Epres spárgasaláta tonhallal és kesudióval
Hozzávalók:
- Hamé tonhal
- friss spenótlevél
- zöldspárga
- friss eper
- gránátalma
- avokádó
- olívaolaj
- citrom
- mustár
- borecet
- só
- bors
- chili pehely
Jó alaposan mosd meg a piacról (jó, máshonnan is vehetsz) beszerzett bébispenótot és halmozd a kedvenc tányérodba. Jó alaposan mosd meg a spárgát, majd enyhén sós vízben 2 percig főzd, utána tedd jeges vagy hideg vízbe. Erre azért van szükség, hogy a zöldség megőrizze színét, frissességét. Ezt az eljárást blansírozásnak nevezi a gasztroszakma. Ha ezzel is megvagy, vágd fel tetszés szerint és mehet is a spenótra. Dobáld rá a friss epret, a gránátalma magokat, az avokádót és egy jó nagy adag Hamé tonhalat. Itt minden az ízlésre van bízva. De ha már ezen sorokat olvasod, neked az van. Elég jó!:) Ha összeállt a saláta, készíts egy könnyű vinaigrettete. Keverj össze fél dl borecetet 1 evőkanál mustárral, sóval és őrölt borssal. Ha szereted, mehet bele egy kis citromlé is. Én tettem. Vékonyan csurgassuk bele az olajat addig a pontig, amíg sűrű, krémes állagú emulziót kapunk. Mehet ez is a salátára egy kis pirított kesudióval és chili pehellyel karöltve.