Gastro

Spenótos, ricottás csirkemell, ahogy Mentha szereti

2016. 05. 25.

main

Gastro

Spenótos, ricottás csirkemell, ahogy Mentha szereti

2016. 05. 25.

Teljes elkészítési idő: 45 perc
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc

HOZZÁVALÓK

  • 2 db csirkemell
  • 80 g friss spenót
  • 250 g ricotta
  • Cheddar sajt
  • Spárga
  • Szójaszósz
  • Fokhagyma
  • Vaj
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

A spenótot megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A serpenyőbe egy kis olajat rakunk, majd belehelyezzük a felvágott spenótot. Addig főzzük, amíg meg nem fonnyad. A spárgák fás részeit eltávolítjuk, a ricottát pedig beletesszük a serpenyőbe. A spárgákhoz vizet forralunk, megsózzuk, majd beledobáljuk őket, és kb. 3 percig leforrázzuk. A csirkemellet bevagdossuk, és megtöltjük a spenótos, ricottás töltelékkel. A tepsit kivajazzuk, ráhelyezzük a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, valamint ráreszeljük a sajtot. Ezután berakjuk a sütőbe 250 fokra, és 15-20 percig sütjük. Ha a spárga elkészült, akkor utána egy kis fokhagymás, szójás olajon lepirítjuk. Ehhez először a fokhagymát készítjük elő. Feldaraboljuk, majd a spárgákkal együtt a serpenyőbe tesszük, hozzáöntünk egy kevés szójaszószt, és vajon megpirítjuk. Tálalásnál a spárgákat a csirkemell mellé helyezzük, és egy kis chilit szórunk rá.

Hozzászólások

hozzászólás