HOZZÁVALÓK
- olívaolaj
- sütőtök
- 2 db sárgarépa
- 1 db burgonya
- gyömbér
- vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirított tökmag
- tökmagolaj
- kaviár
- tejföl
- füstölt lazac
- citromfű
ELKÉSZÍTÉS
A vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítom, ráteszem az apróra vágott tököt, a burgonyát, gyömbért valamint a sárgarépát. A zöldségeket körbepirítom, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje. Ekkor beleteszem a fokhagymát, majd sózom és borsozom. Addig főzöm, míg a leves minden eleme meg nem puhul.
Míg a leves készül, előkészítem a levesbetétet is. Kockákra vágott sütőtököt pirítok magas hőfokon egy serpenyőben. Az elkészült levest egy kevés tejföllel pürésítem.
Tálaláskor füstölt lazacot, tökmagot, tökmagolajat, kaviárt és a pirított sütőtök kockákat halmozok a tányérra és erre szedem a levest.
Szükséges eszköz: valami vintage, izgalmas mélytányér