Gastro

SÜTŐTÖK KRÉMLEVES FARKASHÁZI RÉKÁVAL

2016. 05. 26.

main

Gastro

SÜTŐTÖK KRÉMLEVES FARKASHÁZI RÉKÁVAL

2016. 05. 26.

HOZZÁVALÓK

  • olívaolaj
  • sütőtök
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • gyömbér
  • vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirított tökmag
  • tökmagolaj
  • kaviár
  • tejföl
  • füstölt lazac
  • citromfű

ELKÉSZÍTÉS

A vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítom, ráteszem az apróra vágott tököt, a burgonyát, gyömbért valamint a sárgarépát. A zöldségeket körbepirítom, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje. Ekkor beleteszem a fokhagymát, majd sózom és borsozom. Addig főzöm, míg a leves minden eleme meg nem puhul.

Míg a leves készül, előkészítem a levesbetétet is. Kockákra vágott sütőtököt pirítok magas hőfokon egy serpenyőben. Az elkészült levest egy kevés tejföllel pürésítem.

Tálaláskor füstölt lazacot, tökmagot, tökmagolajat, kaviárt és a pirított sütőtök kockákat halmozok a tányérra és erre szedem a levest.

Szükséges eszköz: valami vintage, izgalmas mélytányér

Hozzászólások

hozzászólás