Gastro

Sütőtökös, kecskesajtos gnocchi, pármai sonkával

2016. 05. 26. — by sassdani

main

Gastro

Sütőtökös, kecskesajtos gnocchi, pármai sonkával

2016. 05. 26. — by sassdani

HOZZÁVALÓK

  • 700 g burgonya
  • 300 g sütőtök
  • 300 g liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • kecskesajt
  • vaj
  • pármai sonka
  • zsálya
  • rozmaring
  • parmezán

ELKÉSZÍTÉS

A felszeletelt sütőtököt előmelegített sütőben készre sütöm. Ezzel egyidejűleg a 700 g burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm. Ha a burgonya és a sütőtök is elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd burgonyanyomóval törjük át és passzírozzuk át egy kis lyukú szűrőn. A burgonyás, tökös masszát dolgozzuk össze a liszttel, 1 tojássárgájával és 1 egész tojással. A tésztát összedolgozom, majd hűtőben 30 percet pihentetem. Kilisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastag csíkokat sodrok, majd 1-1,5 cm vastagságú darabokat vágok belőle. Forrásban lévő vízben kifőzöm. A kifőtt gnocchit kevés vajon lepirítom.

A főzőlevéből egy keveset felfogok, majd vajjal, kecskesajttal kikeverve egy krémes állagú masszát kapok, amit borsozok és egy kevés zsályával és rozmaringgal ízesítek.

A lepirított gnocchira ráöntöm a kecskesajtos masszát és a vékony csíkokra vágott sonkát a tetejére halmozom és egy kevés parmezánt reszelek rá.

Hozzászólások

hozzászólás