HOZZÁVALÓK
- 700 g burgonya
- 300 g sütőtök
- 300 g liszt
- 2 db tojás
- só
- bors
- kecskesajt
- vaj
- pármai sonka
- zsálya
- rozmaring
- parmezán
ELKÉSZÍTÉS
A felszeletelt sütőtököt előmelegített sütőben készre sütöm. Ezzel egyidejűleg a 700 g burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm. Ha a burgonya és a sütőtök is elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd burgonyanyomóval törjük át és passzírozzuk át egy kis lyukú szűrőn. A burgonyás, tökös masszát dolgozzuk össze a liszttel, 1 tojássárgájával és 1 egész tojással. A tésztát összedolgozom, majd hűtőben 30 percet pihentetem. Kilisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastag csíkokat sodrok, majd 1-1,5 cm vastagságú darabokat vágok belőle. Forrásban lévő vízben kifőzöm. A kifőtt gnocchit kevés vajon lepirítom.
A főzőlevéből egy keveset felfogok, majd vajjal, kecskesajttal kikeverve egy krémes állagú masszát kapok, amit borsozok és egy kevés zsályával és rozmaringgal ízesítek.
A lepirított gnocchira ráöntöm a kecskesajtos masszát és a vékony csíkokra vágott sonkát a tetejére halmozom és egy kevés parmezánt reszelek rá.