Elég komolyan rákattantam a sajttal és sonkával töltött jalapeñora. Imádom ezt a paprikát minden formájában, de talán így a legizgalmasabb! Kaptam most egy nagy adagot a Sárréti Chilifarmtól, így ismét ez volt a vendégváró falat a napokban.szerintem próbáljátok ki ti is!:)
Hozzávalók:
- 20 db friss, ropogós jalapeno paprika
- 3 tubus sajtkrém
- 200 g fekete erdei (lehet más is) sonka
- füstölt trappista
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- 400 g paradicsompüré
- só
- bors
- cukor
- almaecet
Elkészítés:
A paprika végét vágd le, majd csumázd ki, de hagyd meg az ereket, hogy a csípősségét ne veszítse el teljesen. A sonkát csíkozd fel és tegyél belőle egy keveset a paprika aljába, majd nyomd tele sajtkrémmel. Ezt követően panírozd be kétszer, hogy ne folyjon ki megolvadó sajt és süsd ki forró olajban.
Szerintem akkor a legfinomabb a rántott jalapeno, ha paradicsompürével eszitek, amit sóval, borssal egy kevés cukorral és almaecettel ízesíthetsz. Ha mindennel elkészültél, szórd meg egy kis reszelt füstölt trappistával, és már indulhat is a falatozás!