Gastro

Szereted, ha csíp? Ez a te recepted!

2017. 08. 08.

main

Gastro

Szereted, ha csíp? Ez a te recepted!

2017. 08. 08.

Elég komolyan rákattantam a sajttal és sonkával töltött jalapeñora. Imádom ezt a paprikát minden formájában, de talán így a legizgalmasabb! Kaptam most egy nagy adagot a Sárréti Chilifarmtól, így ismét ez volt a vendégváró falat a napokban.szerintem próbáljátok ki ti is!:)

Hozzávalók:

  • 20 db friss, ropogós jalapeno paprika
  • 3 tubus sajtkrém
  • 200 g fekete erdei (lehet más is) sonka
  • füstölt trappista
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 400 g paradicsompüré
  • bors
  • cukor
  • almaecet

Elkészítés:

A paprika végét vágd le, majd csumázd ki, de hagyd meg az ereket, hogy a csípősségét ne veszítse el teljesen. A sonkát csíkozd fel és tegyél belőle egy keveset a paprika aljába, majd nyomd tele sajtkrémmel. Ezt követően panírozd be kétszer, hogy ne folyjon ki megolvadó sajt és süsd ki forró olajban.

Szerintem akkor a legfinomabb a rántott jalapeno, ha paradicsompürével eszitek, amit sóval, borssal egy kevés cukorral és almaecettel ízesíthetsz. Ha mindennel elkészültél, szórd meg egy kis reszelt füstölt trappistával, és már indulhat is a falatozás!

Hozzászólások

hozzászólás