Gastro

Szíriai sólet

2019. 08. 01. — by sassdani

main

Gastro

Szíriai sólet

2019. 08. 01. — by sassdani

Vannak olyan ételek az életben amit mindenképpen ki kell minimum egyszer próbálni. Szerintem ilyen a szíriai sólet is. Komplex íz, izgalmas illatok, lenyűgöző állagok. Eredetileg földbe ásott gödörben készítették el parázzsal befedett cserépedényben, de ne rémüljetek meg, én most az egyszerűbb elkészítési módot választottam.

szíriai sólet

Hozzávalók

  • 0,5 kg főtt (lehet konzerv is) csicseriborsó
  • 10 dkg kesudió
  • 10 dkg zöld olívabogyó
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 dl Hamé ördögi mártás
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk koriander mag
  • 1 kk szegfűbors
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk chili
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • olívaolaj

A fűszereket és a kesudiót száraz serpenyőben jó alaposan lepirítottam, majd félretettem. Kevés olívaolajon a nagyobb darabokra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és a lepirított fűszereket. Hozzáadtam a csicseriborsót, az apróra vágott paradicsomot és ráöntöm a Hamé ördögi mártást. Ekkor sózom. Ha jól összefőtt minden hozzávaló, hozzáadom a lepirított kesudiót, az olívabogyót és a petrezselymet is. Köret nem szükséges hozzá, de én egy kis bulgurt azért készítettem hozzá. Egészség!:)

Hozzászólások

hozzászólás