Gastro

Tápláló és finom reggeli Pulay Szilvivel

2016. 05. 26.

main

Gastro

Tápláló és finom reggeli Pulay Szilvivel

2016. 05. 26.

Előkészítési idő: 5 perc

Teljes elkészítési idő: 15 perc

HOZZÁVALÓK

Tésztához:

  • kókuszolaj (kb. 2-3 ek.)
  • zabpehelyliszt (max. 150 gr)
  • 1 tojás
  • natúr, cukrozatlan, mandulatej (max. 3 dl)
  • víz
  • só (pár csipet)

Töltelék a sós palacsintákhoz:

  • 15 dkg füstölt sajt (trappista) reszelve
  • 1 kisbögrényi tejföl
  • pár szem paradicsom
  • 1 kígyóuborka

Töltelék az édes palacsintához:

  • túró
  • 1 dl tejszín
  • édesítőszer (eritrit vagy cukor)
  • gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS

Kikeverjük a palacsintatésztát tojás, mandulatej, zabpehely liszt, csipet só és amennyiben úgy látjuk egy esetleg egy kis víz segítségével. A hagyományos palacsintához képest egy kicsit sűrűbb állagú masszát kapunk. A palacsintákat kis méretű (10 cm átmérőjű) serpenyőben sütjük ki, amelybe előtte kókuszolajat öntünk. Az elkészült meleg palacsinták közé reszelt sajtot teszünk, ami a meleg hatására megolvad egy kicsit. Ízlés szerint lehet a sajt alá tejfölt is tenni, így már-már lángosra emlékeztet a palacsintánk. Egy kiadósabb reggelihez ebből megehetünk akár 2-3 darabot is.

Ha édes reggelire vágyunk, akkor keverjük össze túrót egy kis tejszínnel, hogy egy krémesebb állagú tölteléket kapjunk, édesítsük azt bármilyen édesítővel például eritrittel vagy cukorral és dobjuk fel bármilyen idén gyümölccsel és ezzel töltsük meg a palacsintákat.

Hozzászólások

hozzászólás