Gastro

Tedd izgalmasabbá az irodai- vagy iskolai ebédedet!

2017. 09. 13. — by sassdani

main

Gastro

Tedd izgalmasabbá az irodai- vagy iskolai ebédedet!

2017. 09. 13. — by sassdani

Újra elkezdődött az iskola és ezzel az ebéd sajnos kissé veszít fontosságából, magasztosságából. Rutinná válik és mindegy mit, csak együnk valamit. Na álljon meg a menet! Egy kis odafigyeléssel könnyedén és gyorsan készíthetünk magunknak valami elképesztően izgalmas ebédet, aminek a szállításával sem kell bajlódnunk. Mutatok most erre egy jó és gyors példát. Ez egy könnyű tabulé (petrezselyem saláta), ami átlopja nekünk a nyár frissességét a szeptemberi mindennapokra. Ezt a rozé kacsammell és a karamellizált körte teszi még csodálatosabbá. Hajrá!

Tabulé (kuszkusos petrezselyemsaláta) kacsamellel, karamellizált körtével.

Hozzávalók
• 3 nagy csokor petrezselyem
• 1 csésze kuszkusz
• 2 csésze víz
• 1 csokor újhagyma
• 1 db kígyóuborka
• 8-10 db koktélparadicsom
• 2-3 levél menta
• 1 citrom leve
• olívaolaj
• só
• bors
• kacsamell
• rozmaring


Elkészítés:
1 csésze kuszkuszt boríts egy nagyobb edénybe, ahol egy kevés sóval még így szárazon keverd össze. Ezt követően 2 csésze forrásban lévő vizet önts rá és 12 percig lefedve pihentesd. Se főzni, sem melegíteni nem kell! Amíg a kuszkusz megadagad/elkészül, vágd apró darabokra az uborkát, újhagymát, koktélparadicsomot, petrezselymet és a mentát. Ha letelt a 12 perc és a kuszkusz jó pergős, keverd össze vele a zöldségeket, facsard rá a fél citrom levét, kb 4-5 evőkanál olívaolajat és borsozd meg. Hagyd egy kicsit hogy összeálljanak az ízek, addig viszont elkészíthető a kacsamell és a körte is.
A kacsamellett szépen hártyázd le, majd a bőrös oldalát irdald be jó sűrűn. Forró edényben kérgesítsd (először a bőrös oldalát süsd aranybarnára, majd a másik oldalát is), majd tedd egy serpenyőbe, helyezz rá 1 rozmaring ágat és 100 C-os sütőben 12 perc alatt el is készül. Abba az edényben, amiben a kacsamellet kérgesítetted, pirítsd át a magházától megfosztott, felszeletelt körtétés kész is vagy. Vágd fel a kicsit pihentetett kacsamellett és mehet minden egy csatos üvegbe!:)

Hozzászólások

hozzászólás