Gastro

Tejberizzsel töltött kakós palacsinta. Egy álom a tányéron.

2018. 04. 20. — by sassdani

main

Gastro

Tejberizzsel töltött kakós palacsinta. Egy álom a tányéron.

2018. 04. 20. — by sassdani

Ha eddig nem meséltem volna, az édességek között 2 kedvencem minimum van. De azokat viszont maximálisan imádom. Ez a palacsinta és a tejberizs. Azt találtam ki, hogy összepakolom most ezeket és nem foglalkozom semmivel. Kicsit lehetetlennek tűnhet, de ha van tejberizses rétes és tejberizs fagyi, akkor egyértelműen lehet ilyen is. Tejberizzsel töltött palacsintát csináltam, aminek a tetejére 1 db jéghideg Túró Rudit törtdeltem, megszórtam kókusszal és meglocsoltam juharsziruppal. Ez olyan jó, hogy remeg a lábam.

Ha te is izgalmasnak találod, javaslom, hogy azonnal próbáld ki.

tejberizs

  • 25 dkg kerek szemű rizs
  • 2 dl víz
  • 8 dl tej
  • 1 db vaníliarúd
  • ízlés szerint cukor vagy eritrit
  • fél citrom héja
  • egy csipet só

palacsinta

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 3 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • ízlés szerint eritrit vagy cukor

+ 1 db jéghideg Túró Rudi

Elkészítés

A rizst 2 dl vízen kezdem el puhára főzni. Amikor már elkezdett ragacsosodni és elfőtt a víz, fokozatosan keverem hozzá a tejet is. Hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejét és beledobom a vaníliarudat is. Kicsit sózom, édesítem és hozzáadom a jó alaposon megmosott citromhéjat  is. Lassú tűzön puhára főzöm a rizst.

Amíg a tejberizs pihen, elkészítem a kakaós palacsintákat is.

Összekeverem a száraz alkotóelemeket (zabliszt, kakaópor, fahéj, szódabikarbóna, só, édesítő), majd belekeverem a tojásokat és a folyadékot. Ezt fokozatosan adagolva csomómentesre keverem, ezt követően pedig hozzáadom a felolvasztott, langyos kókusz olajat. Forró serpenyőben kisebb mérető palacsintákat sütök.

Hozzászólások

hozzászólás