Gastro

TOJÁSKRÉM ÉS HÁZI ROZSKENYÉR

2016. 05. 26. — by sassdani

main

Gastro

TOJÁSKRÉM ÉS HÁZI ROZSKENYÉR

2016. 05. 26. — by sassdani

Tojáskrém

HOZZÁVALÓK

  • 6 db főtt tojás
  • 6 db mackósajt
  • fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

A 7 percig főtt tojásokat reszeljük bele az edénybe. A sajtot egy pár percre tegyük a fagyasztóba, hogy könnyebb legyen dolgoznunk vele. Reszeljük le ezeket is, majd keverjük össze a tojással. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott vagy tört fokhagymával és petrezselyemmel ízesítjük.

Rozskenyér

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg rozsliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 4 dl langyos víz

ELKÉSZÍTÉS

Morzsoljuk az edénybe az élesztőt, tegyük hozzá a sót, a lisztet és öntsük rá a vizet. Ezt dolgozzuk össze, majd fedjük le és 3-4 órára tegyük félre kelni. A kelesztés után borítsuk egy erősen kilisztezett deszkára, majd jó alaposan gyúrjuk át. 250 fokra előmelegített sütőbe, az előmelegített üveg jénaiba teszem és lefedve kb. 45-50 percig sütöm.

Hozzászólások

hozzászólás