HOZZÁVALÓK
- 6 db karalábé a levelekkel együtt
- 50 dkg sovány darált hús
- 25 dkg bulgur
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- só
- bors
- olaj
- tejföl
- alaplé vagy víz
- liszt 1 csomag petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A bulgurt előfőzöm, majd kihűtöm. Hozzákeverem a darált húst, az apróra vágott vöröshagymát. 1 db tojást, majd sózom és borsozom.
A karalábét kivájom, a kivájt részt és további 1-2 karalábét apró kockákra vágok, majd vajon megpárolom. Ha megpárolódott, akkor ráhelyezem az előre összekevert, hússal betöltött karalábét, valamint az előzetesen leforrázott és megtöltött leveleket is. Ezt annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje.
Ha a karalábé megpuhult és a töltelék is elkészült, akkor egy vékony rántást készítek, amit szintén hozzáöntök. Beleteszek még tejfölt és egy nagy adag apróra vágott petrezselymet is.