Egyéb

Készíts otthon fullos raviolit, pikáns tonhalkrémmel töltve!

2018. 08. 22. — by sassdani

main

Egyéb

Készíts otthon fullos raviolit, pikáns tonhalkrémmel töltve!

2018. 08. 22. — by sassdani

Azt hiszem sokszor utaltam már rá, vagy direktben írtam le, hogy az egyszerűség és a gyorsaság híve vagyok, ami a gasztronómiát illeti. Nincs attól jobb érzés, amikor az ötlet megszületése után 45 perccel már vígan falatozod azt amit kitaláltál. Na ez a tonkrémmel töltött ravioli éppen egy ilyen agyszülemény. Megkívántam a házi raviolit (teljes kiőrlésű), de ekkor még nem tudtam, hogy egész pontosan mivel töltöm meg. Mert a tölteléket el és elő kell készíteni, azzal munka van. De nem nekem. Nem tudom, hogy valaha próbáltátok-e már, de én most Hamé pikáns tonhalpástétommal töltöttem meg. Komolyan mondom, hogy minden várakozásomat felülmúlta. Annyira teljes lett ez így. Mindent megkaptam ettől amit elvártam. Izgalmas ízek, izgalmas kivitelezésben.

Sokszor javasoltam már, hogy próbáljátok ki receptjeimet, de most is ezt kell tennem. Ez a tonhalas krémmel töltött ravioli annyira egyszerű, mégis tökéletes vacsora, hogy kár lenne nem kísérletezni a konyhában nektek is. Hajrá!

tonhalas krémmel töltött ravioli

Hozzávalók:

házi ravioli

  • 400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 4 db egész tojás
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 dl víz

töltelék

  • pikáns tonhalas pástétom
  • citrom

Elkészítés:

A ravioli tészta egészen egyszerűen elkészíthető. Adagolt egy keverőtálba a hozzávalókat és szépen dolgozd el úgy, hogy egy feszes, rugalmas állagú tésztát kapj. Ha kissé lágynak érzed, adagolj hozzá lisztet, de óvatosan. Ha elkészült a tésztád, kicsit olajozd be a felületét, fedd le és 10-15 percre tedd pihenni a hűtőbe.

Amíg a tészta pihen, keverd ki a tonhalas krémet egy kevés ciztromlével, és azt is tedd a hűtőbe. A 15 perc elteltével nyújtsd vékonyra a résztát, vágj belőle 8 cm széles hasábokat. Egy kávéskanállal halmozz pástétomot a tésztára (egymástól kb. 10 cm távolságra), majd boríts rá egy másik hasáb kinyújtott tésztát, nyomkodd le a széleket majd vágj négyzeteket belőle. Kész is a ravioli. Enyhén sós, olajos vízbe 10 perc alatt főzd puhára.

További receptjeim itt!

Hozzászólások

hozzászólás