Sokszor javasoltam már, hogy próbáljátok ki receptjeimet, de most is ezt kell tennem. Ez a tonhalas krémmel töltött ravioli annyira egyszerű, mégis tökéletes vacsora, hogy kár lenne nem kísérletezni a konyhában nektek is. Hajrá!

Hozzávalók:
házi ravioli
- 400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 4 db egész tojás
- egy csipet só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0,5 dl víz
töltelék
- pikáns tonhalas pástétom
- citrom
Elkészítés:
A ravioli tészta egészen egyszerűen elkészíthető. Adagolt egy keverőtálba a hozzávalókat és szépen dolgozd el úgy, hogy egy feszes, rugalmas állagú tésztát kapj. Ha kissé lágynak érzed, adagolj hozzá lisztet, de óvatosan. Ha elkészült a tésztád, kicsit olajozd be a felületét, fedd le és 10-15 percre tedd pihenni a hűtőbe.
Amíg a tészta pihen, keverd ki a tonhalas krémet egy kevés ciztromlével, és azt is tedd a hűtőbe. A 15 perc elteltével nyújtsd vékonyra a résztát, vágj belőle 8 cm széles hasábokat. Egy kávéskanállal halmozz pástétomot a tésztára (egymástól kb. 10 cm távolságra), majd boríts rá egy másik hasáb kinyújtott tésztát, nyomkodd le a széleket majd vágj négyzeteket belőle. Kész is a ravioli. Enyhén sós, olajos vízbe 10 perc alatt főzd puhára.
További receptjeim itt!