main

Gastro

Túrós-tormás pogácsa, ahogy anyukám szereti

2016. 03. 25.

Hozzávalók
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg tehéntúró
  • 2+1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg reszelt torma
Elkészítés

A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, amibe beletesszük a kimért cukrot. A lisztet külön tálban elmorzsoljuk a vajjal, amihez hozzáadjuk a juhtúrót, a krumplinyomón áttört tehéntúrót, az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, a sót és a tejfölt. Ezeket jól összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle, amit letakarunk és meleg helyen 30 percet kelni hagyjuk.

A lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt egyharmad részével és a reszelt tormával, majd lazán feltekerjük és újra kelesztjük kb. 30 perc alatt. Az ismételten megkelt tésztát kb. 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a tetejét tojássárgájával kenjük meg és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Ezt követően tetszőleges formákat szaggatunk.

Előmelegített sütőben (kb. 200 fokon) 20 percig sütjük.

További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!

Hozzászólások

hozzászólás