Hozzávalók
- 1 dl tej
- 1 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg tehéntúró
- 2+1 db tojássárgája
- 1 evőkanál só
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg reszelt torma
Elkészítés
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, amibe beletesszük a kimért cukrot. A lisztet külön tálban elmorzsoljuk a vajjal, amihez hozzáadjuk a juhtúrót, a krumplinyomón áttört tehéntúrót, az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, a sót és a tejfölt. Ezeket jól összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle, amit letakarunk és meleg helyen 30 percet kelni hagyjuk.
A lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt egyharmad részével és a reszelt tormával, majd lazán feltekerjük és újra kelesztjük kb. 30 perc alatt. Az ismételten megkelt tésztát kb. 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a tetejét tojássárgájával kenjük meg és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Ezt követően tetszőleges formákat szaggatunk.
Előmelegített sütőben (kb. 200 fokon) 20 percig sütjük.
További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!