Így állt össze az én kölesfelfújtam, amit 1 hétig szinte minden reggel csöpögő nyállal falatoztam. A feltét szabadon választható, de nekem a Hamé szilvalekvárral és savanykás gyümölcsökkel volt a legjobb.

HOZZÁVALÓK
- 400 g köles
- 5 dl kókusztej
- 3 dl víz
- 15 dkg vaj
- 20 dkg nádcukor
- 10 dkg juharszirup (ettől less kissé karamellás az íze)
- 1 bourbon vanília rúd
- 3 db tojás
- csipet só
- 2 tk sütőpor
- 0,5 db citrom héja
FELTÉT:
szilvalekvár + friss vagy fagyasztott gyümölcsök
ELKÉSZÍTÉS:
A kölest jó alaposan átmosom, majd az 5 dl kókusztejben és a 3 dl vízben addig főzöm, míg szinte teljesen meg nem puhul. Még főzés közben hozzáadom egy fél citrom reszelt héját, egy csipet sót és a vanília kikapart magjait. Ha felvette a folyadékot, kb 15-20 percre hűvösre teszem, hogy kihűljön (langyos). Ezalatt a tojásokat szétválasztom, majd a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját habossá keverem a cukorral és a juharsziruppal, majd vékony sugárban hozzáadom az enyhén megolvasztott vajat is, amit tovább habosítok. Ha kihűlt a köles, hozzákeverem a sárgáját is tartalmazó masszát és a sütőport. Ezt jó alaposan összedolgozom, majd óvatosan hozzákeverem a fehérjét. Az elkészült masszát kivajazott jénaiba halmozom, majd 180 fokos sütőben kb 40 percig sütöm. Ha a teteje már anyarbarnára sült a kölesfelfújt el is készült.
Hagyd kb 1 órát pihenni, majd egy tetszőleges méretet vágj, vagy kiszúróval szúrj ki (én ezt tettem) és hatalmas mosollyal az arcodon, bőszen falatozd!:)