Hozzávalók
- 2 kg báránycomb
- 3 kis gerezd fokhagyma, szeletelve
- 2 db vöröshagyma
- 5 db sárgarépa
- 2 evőkanál dijoni mustár
- nyers torma
A kéreghez:
- 175 g zsemlemorzsa
- kis csokor petrezselyem
- kis csokor menta
- rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy éles késsel irdaljuk be a báránycombot, ahová kis szelet fokhagymákat helyezzünk. Fektessük a sütőedénybe a megpucolt hagymát és a nagyobb darabokra aprított sárgarépát, majd tegyük rá a bárányt és locsoljuk meg 250 ml vízzel. Ilyen módon süssük 30 percig lefedve.
Közben keverjük össze a kéreghez szükséges alapanyagokat, fűszereket. A 30 perc elteltével vegyük ki a báránycombot a sütőből, és csökkentsük a sütő hőfokát 170-re. Kenjük be a húst mustárral, majd utána dörzsöljük be az összeállított kéreggel. Irány vissza a sütőbe, ahol további 1,5 óráig sül a hús – folyamatosan figyelve. Amikor elkészült, pihentessük 30 percig a tökéletes ízélményért! A sütésnél visszamaradt sárgarépából egy kis torma hozzáadásával selymes állagú pürét készíthetünk turmixgépben vagy botmixerrel, mely kiváló, tápláló körete lesz ennek a kellemes báránycombnak.
További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!