main

Gastro

Zöldkérges báránycomb tormás sárgarépapürével

2016. 03. 25.

Hozzávalók
  • 2 kg báránycomb
  • 3 kis gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 db sárgarépa
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • nyers torma

A kéreghez:

  • 175 g zsemlemorzsa
  • kis csokor petrezselyem
  • kis csokor menta
  • rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy éles késsel irdaljuk be a báránycombot, ahová kis szelet fokhagymákat helyezzünk. Fektessük a sütőedénybe a megpucolt hagymát és a nagyobb darabokra aprított sárgarépát, majd tegyük rá a bárányt és locsoljuk meg 250 ml vízzel. Ilyen módon süssük 30 percig lefedve.

Közben keverjük össze a kéreghez szükséges alapanyagokat, fűszereket. A 30 perc elteltével vegyük ki a báránycombot a sütőből, és csökkentsük a sütő hőfokát 170-re. Kenjük be a húst mustárral, majd utána dörzsöljük be az összeállított kéreggel. Irány vissza a sütőbe, ahol további 1,5 óráig sül a hús – folyamatosan figyelve. Amikor elkészült, pihentessük 30 percig a tökéletes ízélményért! A sütésnél visszamaradt sárgarépából egy kis torma hozzáadásával selymes állagú pürét készíthetünk turmixgépben vagy botmixerrel, mely kiváló, tápláló körete lesz ennek a kellemes báránycombnak.

További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!

Hozzászólások

hozzászólás