Gastro

ZÖLDSÉGES, CSIRKEMELLES ÜVEGTÉSZTA

2017. 02. 26.

main

Gastro

ZÖLDSÉGES, CSIRKEMELLES ÜVEGTÉSZTA

2017. 02. 26.

HOZZÁVALÓK (4 FŐRE)

  • 400 g üvegtészta
  • 1 kg csirkemell
  • 4 db sárgarépa
  • 1 üveg bambuszrügy
  • 2 db lilahagyma
  • 500 g csiperkegomba
  • szójaszósz
  • méz
  • olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

A csirkemellet csíkokra vágom, enyhén sózom, borsozom, majd kevés olívaolajon lepirítom. A zöldségeket azonos méretű darabokra vágom, majd olívaolajon lepirítom, teszem mindezt úgy, hogy megtartsák a roppanóságukat. Ha már kissé pirult, akkor ráöntök egy kevés mézet és a szójaszószt.

Amíg összeérnek az ízek, a forralok vizet, majd az üvegtésztára öntöm, amit lefedve hagyok 5-6 percig. Ha a tészta megpuhult, akkor ráöntöm a zöldségekre és az időközben hozzákevert csirkehúsra.

Hozzászólások

hozzászólás